Wie ben ik

‘Tot op de dag van 
vandaag heb ik voordeel van 
wat ik toen heb geleerd’

Als tiener was ik extreem onzeker, mijn thuissituatie was gecompliceerd, ik was een moeilijke puber en kampte met verslaving en overgewicht.

Ik verdiende het niet, maar in die periode zijn er altijd mensen voor mij geweest. Zij hebben mij met liefde begeleid en opgebouwd, maar boven alles lieten ze mij door hun geloof de liefde van Jezus zien.

Ook de professionele hulp en coaching die ik kreeg heeft mij goed gedaan. Het heeft mij geleerd wat het betekend om een gezonde man te zijn. Tevens moedigt het zelfreflectie en ontwikkeling aan. Tot op de dag van vandaag heb ik voordeel van wat ik toen heb geleerd.

Sport was een belangrijk onderdeel van mijn herstel. Op mijn veertiende richtte ik mij op fitness en hardlopen. Ik was mijn ongezonde lichaam zat en wilde verandering. Ik overtrof al mijn verwachtingen en werd snel fitter, sterker en veel zelfverzekerder.

Nu kijk ik terug naar die tijd en zie een ander mens. Het is alsof die angstige jongen iemand anders is. Het is toch echt mijn verhaal. Ik weet dat Gods liefde in de eerste plaats mijn leven heeft veranderd. Daarnaast bracht de combinatie van coaching en sport mij rust, gezondheid en kracht.

Mijn groeiproces stelt mij in staat mijn eigen identiteit en passie te vinden en volgen. Ik durf de juiste beslissingen te maken, ook al zijn ze spannend. Zo woonde ik een jaar in Australië, ben geswitcht van carrière, reisde naar gevaarlijke landen voor evangelisatie en vrijwilligerswerk en maak ik alpiene trek- en wandeltochten.

Nu wil ik mijn eigen geleerde lessen en ervaring inzetten om er voor jongeren te zijn. Als het voor mij kan, kan het voor jou ook! En wat is mijn overtuiging als Christelijke coach? Iedereen is welkom, iedereen is waardevol, dus kom zoals je bent!

‘Geen betere plek dan buiten  je comfort zone’

Al jaren is dit mijn motto, mijn motivatie. Nergens kom je jezelf harder tegen, leer je nieuwe vaardigheden of
voel je meer dat je leeft dan buiten je comfort zone. Ik wil jou uitdagen de grenzen van jouw comfort zone te
verleggen en je eigen verwachtingen te overtreffen.

Achtergrond

Ik ben kliminstructeur en jeugdtrainer. Klimmen betekent uit je comfort zone gaan. Soms met succes, soms met tegenslagen. Dit is zo’n goede leerschool, het vertaald direct naar het echte leven. Het breekt dingen open die je nog niet ontdekt hebt en geeft een geweldige boost van zelfvertrouwen bij zelfoverwinning.

Op scholen geef ik les ter verbetering van de groepsdynamiek. Door sport en spel leren we beter communiceren, onszelf en anderen vertrouwen en samen te werken.

Binnen de evangelische gemeente Jozua geef ik, samen met mijn vrouw Anne, leiding aan een jeugdgroep. We denken met elkaar na over het leven, onze verlangens, groeimogelijkheden en geloof.

Zelf heb ik worstelingen gehad op het gebied van verslaving, overgewicht, onzekerheid en angst. De lessen en ervaringen die mij hebben geholpen dit te overwinnen zet ik in voor hulp aan anderen.

Ik ben student psychomotorische therapie. In deze opleiding leer ik meer over de rol van sport en beweging op onze psychische gezondheid en hoe het ons kan helpen groeien.

'De lessen en ervaringen
die mij hebben geholpen dit te overwinnen zet ik in voor
hulp aan anderen.'

Stuur jouw vraag